Cieľom HC Lev je play off

06.09.2011 Celý región

POPRAD 6. septembra (WEBNOVINY) - V sobotu 10. septembra sa v Poprade odohrá historicky prvý zápas prestížnej KHL mimo územia bývalého Sovietskeho zväzu. Miestny HC Lev privíta o 17.00 h na svojom ľade Avangard Omsk.

„Máme za sebou skvelú prípravu. Organizačne to všetko klapalo na jednotku. Myslím si, že mužstvo je fyzicky, technicky a takticky dobre pripravené. V tíme vládne veľmi dobrá atmosféra. Ja už sa teším na začiatok novej sezóny,“ povedal na utorkovej predsezónnej tlačovej besede kapitán tímu Ľuboš Bartečko.

„Myslím si, že sme sa tu zišli skvelá partia Slovákov a Čechov, máme zopár Švédov, klape to medzi nami. V prípravných zápasoch tréner skúšal rôzne kombinácie zloženia jednotlivých formácií, ale teraz v závere sa to už utriaslo a zdá sa, že je to dobré. Veríme, že to bude v pohode,“ pridal sa útočník Ladislav Nagy, ktorý s Bartečkom v predchádzajúcej sezóne hrával najskôr v HK Poprad a potom vo švédskom MODO.

Mužstvo začalo s prípravou na sezónu 20. júla. Postupne sa formoval káder. Na súpiske bude dvadsaťpäť hráčov, ďalší štyria budú hrávať v HK Poprad. „Chceme, aby tu bolo konkurenčné prostredie. Nikto si nebude môcť byť istý so svojou pozíciou v kádri. Zostava na jednotlivé zápasy sa určite bude meniť, nebude to nijako časovo limitované, jednoducho budeme operatívne riešiť vzniknuté problémy,“ naznačil zloženie mužstva a rotáciu hráčov tréner Radim Rulík.



Vedenie nováčika KHL nemá pred prvou sezónou v elitnej súťaži veľké oči. „V kancelárii máme miesto na Gagarinov pohár,“ zavtipkoval po otázke na ambície „levov“ obchodný a finančný riaditeľ klubu Marcel Binek, ale hneď vážne pokračoval: „Výborné by bolo, keby sme postúpili do play off. Každý ďalší zápas po základnej časti by bol pre nás bonusom a odmenou za kvalitnú prácu.“

Tréner HC Lev Radim Rulík je presvedčený, že jeho mužstvo nebude v súťaži iba do počtu.

„Chceli by sme dobre útočiť, dobre brániť, nedostávať góly,“ so smiechom naznačil taktické pokyny, s ktorými bude vyprevádzať svojich zverencov na ľad. Za výhodu, ktorú bude mať jeho tím v Poprade, považuje ihrisko s „kanadskými“ rozmermi. „Chceme hrať taký hokej, aký sa na malom ihrisku hráva - jednoduchý, priamočiary, s množstvom pohybu bez puku. Verím, že úzke klzisko bude postupne pre nás výhodou.“

Mužstvo odohralo niekoľko prípravných zápasov s rôznymi výsledkami. „Osobne ma potešilo, že chlapci aj napriek únave z ťažkých tréningov bojovali. Ukázali kus svojho charakteru, naznačili, aké by to mohlo byť v súťaži. Ja budem spokojný, keď na konci sezóny skonštatujeme, že sme urobili všetko, čo bolo v našich silách a my si budeme môcť chlapsky podať ruky, pozrieť si všetci do očí a skonštatovať, že to nebolo zlé,“ uzavrel Radim Rulík.

Popradský HC Lev odohrá prvé tri zápasy na domácom ľade. Po sobotne ouverúre proti Anvagardu Omsk nastúpia v pondelok 12. septembra o 19.00 h proti Metallurgu Magnitogorsk a v piatok 16. septembra rovnako o 19.00 h si zahrajú s Jugrou Chanty-Mansijsk. Vzápätí odcestujú na týždenný „trip“ štyroch zápasov na ihriskách súperov.

 

Vyberte región